Markies pazarlanabilir yüksek verimli sarı kabuk renkli açık sarı et rengine sahip parmak patates ve cipse uygun bir çeşittir.
- Sarı kabuklu ve açık sarı et rengine sahip parmak patatese uygun, yüksek verimli bir çeşittir.
- Yumrular homojen şekle ve sığ gözlere sahiptir.
- Yumru boyları oval ve uzundur. Unlu pişirme kıvamı ve mükemmel kuru madde içeriğiyle kızartılırken az yağ emer ve cipslik olarak da kullanılabilir.
- Markies'in çok düşük şeker içeriği vardır.
- Sprainge karşı hassastır.
- Dünya genelinde yetişen bir çeşittir.
- Kabuk rengi :Sarı
- Et Rengi :Açık Sarı
- Yumru Şekli :Oval Uzun
- Yumru Boyutu :İri Boy
- Göz Derinliği :Yüzlek
- Kuru Madde Oranı :%22.8
- Pişme Tipi :BC
- Mekanik Hasara Dayanıklılığı :Oldukça Hassas
- Bruising :Oldukça Dayanıklı
- Uyku Dönemi : Oldukça Uzun
-Olgunluk Dönemi :Geççi
-İlk Gelişimi :İyi
-Çiçek Rengi :Beyaz
- Altın Kist Nematod : RO 1 and 4 :Oldukça Dayanıklı
- Altın Kist Nematod :RO 2 and 3 :Hassas
- Beyaz Kist Nematod: PA 2 :Hassas
- Beyaz Kist Nematod: PA 3 :Hassas
- Yn -virus :Oldukça Dayanıklı
- Yntn-virus :Oldukça Dayanıklı
- Adi uyuz :Oldukça Hassas
- Tozlu uyuz :Oldukça Hassas
- Yumru geç yanıklığı :Dayanıklı
- Yaprak geç yanıklığı :Dayanıklı
- Spraing :Hassas
- Patates Siğil Hastalığı :Hassas
- Brusing :Oldukça Dayanıklı
Hasat: Hasattan önce üst öldürülmesinden sonra en az üç hafta bekletilmesi tavsiye edilir. Markies'in mekanik hasara karşı hassastır.
Depolama: Markies'in 6'C sıcaklıkta çok uzun bir uyku dönemine sahiptir. İyi bir hasat ve ilk kurutmadan sonra Markies uzun süreler boyunca saklanabilir. Ekim ayında hasat edilen ürün optimım depo koşullarında Temmuz Ağustos ayına kadar saklanabilir.
- Sertifikalı patates tohumu kullanılmalı,
- Patates tohumları kesilmemeli,
- Tohum boyu 35-45 mm için sıra üzeri 14-17 cm,
- Tohum boyu 45-55 mm için sıra üzeri 17-18 cm,
- Tohum boyu 55-60 mm için sıra üzeri 18-23 cm,
- Dikim esnasında alet ekipmanı dezenfekte edilmeli,
- Patates tohumu ilaçlaması yapılmalı,
- Münavebe göz önünde bulundurulmalı.