Madeira sarı kabuklu ve açık sarı et renginde orta erkenci bir yumru sayısı oldukça yüksek yemeklik bir çeşittir.
- Sarı kabuklu ve açık sarı et renginde pazarlanabilir yüksek verimli bir yemeklik çeşittir.
- Yumrular, sığ gözlere sahip, oval yuvarlak ve düzgün şekildedirler.
- Kuru madde içeriği orta ve pişirme kalitesi iyidir.
- Birçok toprak türünde yetişebilir.
- Yumruların şekli ve boyutları fırında pişirme için mükemmel olduğunu göstermektedir. Ayrıca paketleme için oldukça uygun bir çeşittir.
- Kabuk rengi :Sarı
- Et Rengi :Sarı - Açık Sarı
- Yumru Şekli :Oval Yuvarlak
- Yumru Boyutu :Oval
- Göz Derinliği :Sığ
- Kuru Madde Oranı :%18
- Pişme Tipi :B
- Mekanik Hasara Dayanıklılığı :Orta Derece Dayanıklı
- Bruisng :Orta Derece Dayanıklı
- Uyku Dönemi :Uzun
- Olgunluk Dönemi :Orta Erkenci
- İlk Gelişimi :İyi
- Çiçek Rengi :Beyaz
- Patates Uyuzu :Dayanıklı
- Spraing :Hassas
- Patates Siğil Hastalığı :Dayanıklı
- Patates Kist Nematodu R01 :Dayanıklı
- Patates Kist Nematodu R04 :Dayanıklı
- Mildiyö :Hassas
Hasat: Mekanik hasara ve Brusinge orta derece dayanımı vardır. 25 derecenin altında hasat yapılmalıdır.
Depolama: Madeira 4'C sıcaklıkta çok uzun bir uyku dönemine sahiptir. İyi bir hasat ve ilk kurutmadan sonra uzun süre saklanabilir.
- Sertifikalı patates tohumu kullanılmalı,
- Patates tohumları kesilmemeli,
- Tohum boyu 35-45 mm için sıra üzeri 18-20 cm,
- Tohum boyu 45-55 mm için sıra üzeri 20-22 cm,
- Tohum boyu 55-60 mm için sıra üzeri 22-24 cm,
- Dikim esnasında alet ekipmanı dezenfekte edilmeli,
- Patates tohumu ilaçlaması yapılmalı,
- Münavebe göz önünde bulundurulmalı