+90 532 285 42 91
info@altastarim.com.tr

Agata

Anasayfa / Çeşitlerimiz / Agata

Agata yüksek verimli sarı kabuklu ve açık sarı et rengine sahip yemeklik bir çeşittir.
- Agata yumrular oval, yüzlek gözlü ve homojen boyutludur.
- Yumru sayısı ve verimi yüksektir.
- Agata pişme tipi sert ve kaliteli, kuru madde oranı düşüktür.
- Agata taze yemeklik tüketimi ve paketlemeye uygun bir çeşittir.
- Kabuk rengi :Sarı
- Et Rengi :Açık Sarı
- Yumru Şekli :Oval Yuvarlak
- Yumru Boyutu :Orta Derece
- Göz Derinliği :Sığ
- Kuru Madde Oranı :16.6
- Pişme Tipi :AB
- Mekanik Hasara Dayanıklılığı :Dayanıklı
- Uyku Dönemi :Kısa
- Olgunluk Dönemi :Erkenci
- İlk Gelişimi :İyi
- Çiçek Rengi :Beyaz
- Altın Kist Nematod : RO 1 and 4 :Dayanıklı
- Altın Kist Nematod :RO 2 and 3 :Hassas
- Beyaz Kist Nematod: PA 2 :Hassas
- Beyaz Kist Nematod: PA 3 :Hassas
- Yn -virus :Dayanıklı
- Yntn-virus :Dayanıklı
- Adi uyuz :Hassas
- Tozlu uyuz :Orta Derece Dayanıklı
- Yumru geç yanıklığı :Hassas
- Yaprak geç yanıklığı :Hassas
Hasat: Hasatta çatlamayı önlemek için ekin olgunlaşmasını beklenmelidir.Üst öldürmeden iki hafta sonra hasatı yapılabilir. Agata mekanik hasara ve kara lekeye karşı hassas değildir.
Depolama: Agata kısa süreli bir dormansiye sahiptir, fakat 3-4 C orta vadeli saklanabilir.
- Sertifikalı patates tohumu kullanılmalı tohumlar kesilmemeli,
- Tohum boyu 35-45 mm için sıra üzeri 14-17 cm,
- Tohum boyu 45-55 mm için sıra üzeri 17-18 cm,
- Tohum boyu 55-60 mm için sıra üzeri 18-23 cm,
- Dikim esnasında alet ekipmanı dezenfekte edilmeli,
- Patates tohumu ilaçlaması yapılmalı,
- Münavebe göz önünde bulundurulmalı,
- Su stresi yaşatılmamalı.
ALTAŞ TARIM 1995 yılında başladığı faaliyetlerinde 29. yıla ulaşmanın gururunu yaşıyor.
BİZE ULAŞIN
Yunusemre Mahallesi, Antalya Yolu Caddesi. No:149 Pk: 03500
Sandıklı / AFYONKARAHİSAR TÜRKİYE
+90 532 285 42 91
info@altastarim.com.tr