Agata

Agata düzgün ve yıkanabilir kabuk özelliğine sahip, yüksek verimli yemeklik patates tohumu çeşidimizdir. Agata yumrular oval, homojen büyüklükte ve yüzlek gözlere sahiptir. Bu özellikleriyle perakende paketlemeye oldukça uygundur. Agata pişme tipi sert, kalitesi yüksek, kuru madde oranı düşük bir patates tohumu çeşidimizdir. Yumru sayısı çoktur. Toprak yapısı bakımından seçicidir.

Ürünün Karakteristik Özellikleri
Kullanım Alanı
Perakende paketlemeye uygun oldukça lezzetli yemeklik bir çeşittir.
 
Yumru Et Rengi
Sarı
 
Yumru Kabuk Rengi
Sarı ve pürüzsüz
 
Kuru Madde Oranı
Düşüktür
Yumru Özelliği
Orta ebatta uniform yapılı
 
Göz Derinliği
Yüzeysel
 
Yumru Boyutu
Oval
 
Verimlilik
Çok yüksek pazarlanabilir verim
 
Bitki Özelliği
Olgunluk Dönemi
Erkenci
 
Çiçeklenme Aralığı
Az
Çiçek Rengi
Beyaz
 
Yeşil Aksam Yoğunluğu
Oldukça sık
 
Hastalıklara Duyarlılık
Virüs Hastalıklarına Mukavemeti
Y ve yaprak kıvırcıklığı Virüsüne karşı orta derece dayanıklıdır.
Bakteriyel Hastalıklara Mukavemeti
Adi uyuza orta derece dayanıklıdır.
 
Dormansi Süreci

Erkenci bir çeşit olan AGATA yemeklik patates tohumu, uzun süre patates depolamaya uygundur. 3-4 ̊C sıcaklıkta kutu kasalarda uzun süre saklanabilir ve kalitesini korur. 

 
Dikim Önerileri

• Sertifikalı patates tohumu kullanılmalı ve tohumlar kesilmemeli,

•Tohum boyu 35-45 mm için sıra üzeri 14-25 cm,

• Tohum boyu 45-55 mm için sıra üzeri 17-18 cm,

• Tohum boyu  55-60 mm için sıra üzeri 18-23 cm,

• Dikim esnasında alet ekipmanı dezenfekte edilmeli,

• Patates tohumu ilaçlaması yapılmalı,

• Münavebe göz önünde bulundurulmalı,

• Su stresi yaşatılmamalı,

 

Galeri